Ce este campania Luminează lumea?

„Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.” – Matei 5:16

...
Un băiat ajută un alt băiat să se ridice după ce a căzut jucând fotbal din prezentarea video Luminează lumea

Ce este campania Luminează lumea?

#LumineazaLumea este o invitație de a transforma Crăciunul într-o perioadă de slujire. Este o mișcare la nivel mondial pentru a atinge inimi și a schimba vieți făcând lucrurile pe care le-a făcut Isus: hrănindu-i pe cei flămânzi, alinându-i pe cei singuri, vizitându-i pe cei bolnavi și suferinzi și dând dovadă de bunătate față de toată lumea. Isus a spus: „Voi sunteți lumina lumii” (Matei 5:14). Campania #LumineazaLumea este calea perfectă de a lăsa lumina noastră – și lumina Sa – să strălucească puternic.

Idei de slujire zilnică

Inițiativa #LumineazaLumea ne oferă provocarea să dăm dovadă de dragoste față de alții în aceleași moduri în care Isus a făcut aceasta în timpul slujirii Sale în viața muritoare. În luna decembrie, sunt oferite îndemnuri specifice pentru a ne ajuta să ne concentrăm viața asupra faptului de a-i ajuta pe alții în perioada Crăciunului. Pentru a participa, poți descărca un calendar în care sunt indicate idei.

Automate pentru donații

De obicei, vizităm un automat pentru a lua ceva pentru noi înșine, dar automatele pentru donații #LumineazaLumea sunt o modalitate de a oferi altora. Automatele pentru donații înlesnesc sprijinirea organizațiilor caritabile la nivel mondial, care le oferă celor aflați la nevoie lucruri precum îmbrăcăminte, ochelari, medicamente, produse de igienă, scaune cu rotile, echipamente sportive și chiar animale.

În anul 2019, cu ajutorul automatelor pentru donații s-au strâns mai bine de 3,9 milioane de dolari. Obiectele cumpărate au inclus aproape 63.000 de găini, 1,6 milioane de mese, 955.000 de vaccinuri, peste 3.500 de perechi de pantofi și mai mult de 7.200 de perechi de ochelari. Sută la sută din contribuții ajung la organizațiile caritabile prezentate pe automatele pentru donații și Biserica acoperă orice taxă privind cardurile de credit.

Ultima oară, automatele pentru donații se puteau găsi în zece locuri – în opt locuri din S.U.A. și în două locuri internaționale.

Adunări speciale de duminica

În duminica dinaintea zilei de Crăciun, desfășurăm o adunare specială din ziua de sabat, concentrată asupra nașterii și vieții lui Isus Hristos. Prietenii și cunoștințele care nu sunt de aceeași credință cu noi sunt bineveniți în fiecare duminică, dar sunt invitați în mod special să vină și să preaslăvească alături de noi în acea zi.

#LumineazaLumea în fiecare zi

În fiecare an, de Crăciun, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă face un efort extraordinar pentru a răspândi mesajul și misiunea campaniei #LumineazaLumea. Totuși, poți face aceasta tot timpul anului gândindu-te cui poți sluji în fiecare zi.

Alte moduri de a lumina lumea