Cum sunt adunările Bisericii?

În fiecare duminică, ne adunăm pentru a cânta imnuri, a auzi predici și a ne învăța unii pe alții despre Salvator. Biserica reprezintă un mod de a ne reîncărca bateriile spirituale și un mod perfect de a-L păstra pe Isus în centrul vieții noastre. Toți vizitatorii sunt bineveniți să participe la adunările noastre creștine și să preaslăvească alături de noi.

Orele adunărilor Bisericii diferă de la o congregație la alta. Însă, poți întotdeauna să te bazezi pe o adunare principală pentru toată lumea, precum și pe o clasă separată organizată în funcție de grupele de vârstă sau de organizații.

Doar încearcă să arăți bine. Ești binevenit să vii îmbrăcat cu haine de bun gust în care te simți confortabil. Dar, ca informație, majoritatea bărbaților poartă costume sau cămăși cu nasturi și cravate, iar femeile poartă, de obicei, rochii sau fuste. Și copiii se îmbracă, de obicei, elegant.

Sperăm că nu. Mulți dintre membrii noștri vin la biserică singuri în fiecare săptămână. Totuși, dacă ai dori ca cineva să vină cu tine prima dată, poți să contactezi misionarii locali, care îți pot găsi un prieten lângă care să stai. Este mereu greu să fii nou – indiferent de situație – dar, cu timpul, îi vei cunoaște pe ceilalți membri ai congregației tale și te vei simți ca acasă.

Nu. Vizitatorilor nu li se cere să se implice. Când pâinea și apa împărtășaniei (în mod asemănător euharistiei) sunt distribuite membrilor congregației, poți să dai tava mai departe persoanei următoare. În afara acestui lucru, poți să te bucuri de adunare. La clasa Școlii de duminica, învățătorul roagă deseori persoane să citească în mod voluntar din scripturi. Dacă nu dorești să participi, atunci nu ridica mâna.

Acest lucru depinde probabil de mărimea congregației pe care o vizitezi. Unele congregații sunt atât de mari, încât este posibil ca membrii care vin de obicei să își dea seama sau nu că ești vizitator. Altele sunt atât de mici, încât toți membrii se cunosc între ei și, cu siguranță, vor recunoaște și vor întâmpina un nou-venit. Oricum, nu ezita să te prezinți sau să adresezi întrebări. Toată lumea se va bucura că ești acolo.

Nu. Nu solicităm donații și nici nu trecem vreo tavă din mână în mână.