Spiritul Sfânt

Spiritul Sfânt este un membru al Dumnezeirii

Spiritul Sfânt este o Ființă separată de Dumnezeu și de Isus, dar Ei sunt uniți în scop. Spiritul Sfânt ne ajută să înțelegem ce este bine și ce este rău, ne alină când suntem triști și ne ajută să ajungem să-I cunoaștem pe Dumnezeu și pe Fiul Său.

Cum poate Spiritul Sfânt să ne binecuvânteze viața

Spiritul Sfânt ne poate ajuta în multe moduri. Iată câteva.

1. Îndrumătorul nostru divin

Când ne simțim inexplicabil de bine sau de confortabil în legătură cu o alegere, acest lucru înseamnă că Duhul Sfânt ne ajută să recunoaștem adevărul. Sentimentele noastre spirituale pot ajuta la îndrumarea alegerilor sau îndrumărilor noastre. Uneori, ele pot chiar să ne avertizeze sau să ne ajute să evităm pericole.

2. Mângâietorul nostru

Spiritul Sfânt este o sursă de alinare când suntem triști sau ne simțim singuri. El ne poate liniști temerile și ne poate ajuta să simțim pace când suntem îndurerați. Când Îi cerem lui Dumnezeu să ne aline, putem simți puterea Duhului Sfânt.

3. Învățătorul nostru

Spiritul Sfânt ne poate ajuta să deprindem învățături care ne pot schimba viața în bine. Spiritul Sfânt ne ajută să știm că Dumnezeu există, că Isus Hristos a murit pentru păcatele noastre și că putem fi iertați și plini de bucurie.

4. Cel care ne clădește caracterul

Când Îl simțim pe Spiritul Sfânt și Îi dăm ascultare, ne dezvoltăm personal și devenim mai asemănători lui Isus. Putem să avem parte în viață de mai multă dragoste, bucurie, credință și bunătate. În Biblie se afirmă că „roada Duhului… este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor” (Galateni 5:22-23).

Să-L recunoaștem pe Spiritul Sfânt

Dumnezeu comunică prin Spiritul Sfânt cu noi. Spiritul Sfânt poate veni la noi sub forma gândurilor și ideilor bune sau a sentimentelor de pace și de alinare. Când avem gânduri sau sentimente bune, înseamnă că Dumnezeu ne încurajează arătându-ne adevărul și oferindu-ne îndrumare.

Noi, toți, simțim Spiritul Sfânt în propriul mod. Uneori, este descris în Biblie ca un „susur blând și subțire” (1 Împărați 19:12) care pare să șoptească minții tale.

Simte Spiritul Sfânt mai des

Dacă dorești să fii deschis față de Spiritul Sfânt, este adesea util să te rogi și să cugeți într-un loc liniștit. Poți simți, de asemenea, Spiritul Sfânt când te rogi și citești Biblia și Cartea lui Mormon. Când îți aloci timp pentru a studia cuvintele lui Dumnezeu, Îi arăți că dorești, cu adevărat, să-L cunoști și să înveți de la El.

Cartea lui Mormon te poate ajuta să simți Spiritul Sfânt

Cartea lui Mormon oferă o promisiune tuturor celor care o citesc și se roagă în legătură cu ea:

„Iar atunci când voi veți primi aceste lucruri, eu vă îndemn pe voi să-L întrebați pe Dumnezeu, Tatăl Veșnic, în numele lui Hristos, dacă aceste lucruri sunt adevărate; și dacă voi veți întreba cu inima sinceră, cu intenție adevărată, având credință în Hristos, El vă va arăta adevărul prin puterea Duhului Sfânt” (Moroni 10:4).

Dacă citești Cartea lui Mormon și te rogi cu sinceritate în legătură cu ea, Îl vei simți pe Spiritul Sfânt confirmându-și veridicitatea ei. Cartea lui Mormon te poate ajuta să știi că Dumnezeu trăiește, că El te iubește și că Isus este Salvatorul tău. Misionarii te pot ajuta să înveți cum să devii mai conștient de Spiritul Sfânt și cum să ai parte de mai multă pace și bucurie în viață.

Primește un exemplar gratuit al Cărții lui Mormon
Solicită acum