Să trăim o viață sănătoasă

Poate știi că sfinții din zilele din urmă nu consumă alcool și nu fumează. Dar știi de ce?

În Biblie, Dumnezeu a cerut poporului Său să nu consume anumite alimente. Acest lucru nu s-a schimbat nici în prezent. Dumnezeu a oferit un sfat înțelept pentru a-i ajuta pe toți copiii Săi să fie sănătoși. Este denumit Cuvântul de înțelepciune. Prezintă moduri inspirate de a ne îmbunătăți bunăstarea fizică și spirituală. În el, suntem sfătuiți să consumăm alimente hrănitoare și să evităm produse care provoacă dependență.

„Poți” și „Nu poți” din Cuvântul de înțelepciune

Poți: să mănânci fructe și legume

„Fiecare iarbă în sezonul ei și fiecare fruct în sezonul lui; toate acestea trebuie folosite cu prudență și cu recunoștință.” (D&L 89:11)

Nu poți: să consumi alcool

„Și, din nou, băuturile tari nu sunt pentru stomac, ci pentru spălatul corpurilor voastre.” (D&L 89:7)

Poți: să mănânci carne moderat

„Da, Eu, Domnul, am rânduit, de asemenea, carnea animalelor și a păsărilor aerului pentru folosința omului, cu recunoștință; totuși, ea trebuie folosită moderat.” (D&L 89:12)

Nu poți: să fumezi sau să folosești tutun

„Și, din nou, tutunul nu este pentru corp, nici pentru stomac, și nu este bun pentru om.” (D&L 89:8)

Poți: să faci exerciții fizice cu regularitate

„Să vă îngrijiți trupurile înseamnă să consumați alimente hrănitoare, să faceți exerciții cu regularitate și să dormiți suficient.” (Pentru întărirea tineretului)

Nu poți: să bei cafea sau ceai

„Și, din nou, băuturile tari nu sunt pentru corp sau stomac.” (D&L 89:9)

Poți: să mănânci cereale

„Toate cerealele sunt rânduite pentru folosința omului sau a animalelor pentru a fi mijloc de trai.” (D&L 89:14)

Nu poți: să folosești droguri ilegale sau să iei medicamente în exces

„Orice lucru dăunător pe care oamenii îl introduc intenționat în trupurile lor, nu este în armonie cu Cuvântul de înțelepciune. Aceasta se referă în special la drogurile ilegale.” (Fideli credinței)

Suntem, de asemenea, încurajați să dormim suficient, să facem exerciții fizice cu regularitate și să postim o dată pe lună – când nu mâncăm și nu bem două mese consecutive – ceea ce ne ajută să rămânem sănătoși, să ne autodisciplinăm și să devenim mai receptivi din punct de vedere spiritual.

Binecuvântările faptului de a trăi potrivit Cuvântului de înțelepciune

Celor care urmează sfatul lui Dumnezeu din Cuvântul de înțelepciune li se promite că vor primi sănătate, vor găsi înțelepciune și „vor alerga și nu vor obosi, și vor umbla și nu vor osteni” (D&L 89:18-20).

Este minunat să te gândești că, atunci când Cuvântul de înțelepciune a fost revelat, în anul 1833, lumea nu înțelegea știința din spatele efectelor unor lucruri precum dietă, alcool și tutun. În prezent, codul sănătății descris în Cuvântul de înțelepciune este acceptat la scară largă chiar și în sfera științifică. Cercetătorii au arătat, din nou și din nou, efectele adverse ale consumului de alcool, ale fumatului și ale mestecatului de tutun, inclusiv boli, cum ar fi ciroza, pancreatita și multe tipuri de cancer.

S-a constat, de asemenea, că oamenii care urmează Cuvântul de înțelepciune tind să trăiască mai mult. În perioada 1980-2004, Universitatea Los Angeles-California a desfășurat un studiu despre sfinți din zilele din urmă care au urmat îndrumările de sănătate din Cuvântul de înțelepciune. Rezultatele a 25 de ani de studiu au arătat că acest stil de viață este asociat unei vieți mai îndelungate.

Suntem încurajați să avem grijă de trupul nostru, deoarece acesta este un dar de la Dumnezeu. Înțelegerea acestei relații ne influențează modul în care avem grijă de noi.

Când ne tratăm trupul așa cum tratăm templele și ca pe un dar dat de Dumnezeu, primim binecuvântări emoționale și spirituale, cum ar fi o relație mai apropiată cu Dumnezeu și o înțelegere mai mare a identității noastre divine.

Este clar faptul că sănătatea fizică și bunăstarea spirituală merg mână în mână. Dorești ajutor pentru a-ți îmbunătăți sănătatea fizică și pe cea spirituală? Stabilește o întâlnire cu misionarii noștri. Ei te pot ajuta să implementezi învățăturile Cuvântului de înțelepciune, astfel încât să poți avea parte de binecuvântări mai mari în viața ta.

Dorești să știi mai multe despre sursa Cuvântului de înțelepciune?
Misionarii noștri îți pot spune cum i-a fost revelat unui profet al lui Dumnezeu.
Programează o vizită