Întemeierea unei familii puternice

Dumnezeu a creat familiile pentru ca noi să avem parte de fericire, să învățăm într-o atmosferă plină de dragoste și să ne pregătim pentru viața eternă.

Cinci moduri de a menține membrii familiei concentrați asupra lui Dumnezeu

Familiile sunt o parte importantă a planului întocmit de Tatăl Ceresc pentru fericirea noastră. Întemeierea unei familii ne aduce o răsplată imensă, dar poate fi dificil, mai ales în lumea de astăzi. Copiii tăi vor trebui să ia hotărâri mult mai dificile decât ai avut tu de luat în tinerețea ta. Iată cinci moduri în care îți poți întări și proteja familia de influențele rele ale lumii.

1. Predă valori bune

În Proverbe 22:6 scrie: „Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze si când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea”. Este responsabilitatea voastră ca părinți să vă învățați copiii valori și principii bune. Învață-i despre Dumnezeu și cât de mult El îi iubește. Învață-i să fie onești. Învață-i regula de aur – să îi trateze pe ceilalți așa cum doresc ca ei să fie tratați.

Valorile definite în mod clar ajută la direcționarea alegerilor unei persoane. Pe măsură ce copiii tăi cresc, ei vor avea de înfruntat încercări dificile. Învață-i să respecte standardele lui Dumnezeu privind sexul, drogurile, finanțele, educația și altele. Nu vei putea include fiecare situație cu care se pot confrunta. Ce poți face este să-i înveți ce este bine și ce este greșit și să le explici că fiecare alegere, bună sau rea, are o consecință. De-a lungul vieții copiilor tăi, ascultă cu atenție când au întrebări și asigură-te că ei știu că îi vei iubi întotdeauna indiferent de ce se întâmplă.

2. Rugați-vă împreună ca familie

Un proverb spune: „O familie care se roagă împreună, rămâne împreună”. Dumnezeu binecuvântează familiile care se roagă împreună cu mai multă pace, dragoste și armonie în cămin. Rugăciunea în familie este, de asemenea, un mod minunat de a ajuta copiii mai mici să-și dezvolte obișnuința de a se ruga singuri. Programele încărcate pot face faptul de a vă ruga împreună ca familie greu de coordonat, dar merită. Încercați să alegeți un moment în care sunteți de obicei împreună, cum ar fi momentele în care mâncați sau chiar înainte de a merge la culcare.

Învățați cum să vă rugați ca familie
Întâlnește-te cu misionari

3. Citiți cuvântul lui Dumnezeu

Pe măsură ce citiți din scripturi ca familie, veți invita Spiritul Sfânt în căminul vostru. Povestirile din Biblia sfântă și din Cartea lui Mormon ne învață lecții valoroase despre credință și despre depășirea încercărilor. Deși acțiunile povestirilor s-au petrecut cu mult timp în urmă, acestea sunt relevante și astăzi. Ajutați-vă copiii să înțeleagă că ei pot găsi curaj, inspirație și îndrumare în scripturi.

Pe măsură ce citiți din scripturi ca familie, veți invita Spiritul Sfânt în căminul vostru. Povestirile din Biblia sfântă și din Cartea lui Mormon ne învață lecții valoroase despre credință și despre depășirea încercărilor. Deși acțiunile povestirilor s-au petrecut cu mult timp în urmă, acestea sunt relevante și astăzi.

Ajutați-vă copiii să înțeleagă că ei pot găsi curaj, inspirație și îndrumare în scripturi. 

4. Duceți-vă la Biserică împreună

Biserica ajută familiile atât din punct de vedere spiritual, cât și social. La biserică, copiii voștri vor învăța despre învățăturile lui Isus și despre modul în care acestea pot fi puse în practică în viața lor. Ei își pot face, de asemenea, prieteni care au aceleași și care pot fi influențe bune când au de luat hotărâri dificile sau au de înfruntat presiunea celor din jur. Biserica ajută la întărirea valorilor predate acasă, precum onestitatea și bunătatea. Reprezintă un angajament privind timpul, dar Dumnezeu ne binecuvântează când participăm.

Adu-ți familia la Biserică
Găsește o clădire a Bisericii aproape de tine

5. Petreceți timp de calitate împreună

Sfinții din zilele din urmă își rezervă o seară pe săptămână pentru familia lor. Poate că i-ai auzit făcând referire la aceasta ca fiind seara în familie. În cadrul acestei seri, ei petrec timp împreună, învață din Evanghelie și se distrează. Seara în familie poate fi organizată în funcție de vârsta copiilor voștri. Copiii mai mici se pot bucura de cântat, de vizionarea unei scurte prezentări video care înalță spiritual sau de interpretarea pe roluri a unor povestiri din Biblie. Copiii mai mari pot prefera o lecție mai serioasă, urmată de o activitate în familie, precum fotbalul, vizionarea unui film sau karaoke.

Familia: o declarație oficială către lume

În anul 1995, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a publicat o declarație oficială despre importanța familiilor. Documentul subliniază responsabilitățile taților și mamelor și abordează subiecte cheie, precum căsătoria, sexul omului, calitatea de părinte și relațiile intime. Citește punctele principale mai jos.w.

Paragrafe din Familia: o declarație oficială către lume

Căsătorie

„Căsătoria dintre un bărbat și o femeie este rânduită de Dumnezeu.”

Familii eterne

„Planul divin al fericirii face posibil ca relațiile de familie să continue și după moarte.”

Sexul

„Dumnezeu a poruncit ca sacrele puteri de procreare să fie întrebuințate numai între bărbat și femeie, căsătoriți legal ca soț și soție.”

Calitatea de părinte

„Părinții au datoria sacră de a-și crește copiii cu dragoste și dreptate, de a satisface nevoile lor fizice și spirituale, de a-i învăța să se iubească și să se slujească unul pe altul și să respecte poruncile lui Dumnezeu.”

Fidelitatea în căsnicie

„Copiii au dreptul de a se naște din părinți căsătoriți și au dreptul de a fi crescuți de un tată și o mamă care-și onorează jurămintele căsătoriei cu toată fidelitatea.”

Responsabilitățile în cadrul căsniciei

„Tații și mamele sunt obligați să se ajute unul pe celălalt ca parteneri egali.”

Răspunderea în fața lui Dumnezeu

„Noi le avertizăm pe acele persoane care încalcă legămintele castității, care abuzează de partener ori de copii sau care nu își îndeplinesc responsabilitățile față de familie că vor da socoteală, într-o bună zi, în fața lui Dumnezeu.”

Întărirea familiilor

„Facem un apel către toți cetățenii responsabili și către guvernanții de pretutindeni, să promoveze acele măsuri menite să mențină și să întărească familia ca unitate fundamentală a societății.”

Întrebări generale

Oamenii au multe întrebări despre „mormoni” sau, spus într-un mod mult mai respectuos, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Apasă aici pentru a vedea toată lista.