Șase modalități în care faptul de a te duce la Biserică te poate ajuta în viață

Întotdeauna vor exista obstacole în ceea ce privește faptul de a te duce la Biserică. Poate că lucrezi sau ai antrenamente duminica, nu crezi că biserica este necesară sau poate doar dorești să te relaxezi după o săptămână stresantă. Indiferent de obstacolele de care ai parte, vei fi binecuvântat dacă alegi să urmezi porunca lui Dumnezeu de a preaslăvi la biserică. Îți prezentăm în continuare șase motive pentru care trebuie să te duci la biserică.

1

Faptul de a-L preaslăvi pe Dumnezeu este o poruncă

În cele zece porunci, Dumnezeu a poruncit ca noi să ținem sfântă ziua de sabat (vezi Exodul 20:8-11). Una dintre modalitățile prin care ținem această poruncă este de a ne aduna laolaltă duminica pentru a-L preaslăvi pe Dumnezeu și a-I aduce mulțumiri. Suntem, de asemenea, întăriți când suntem în preajma altor credincioși, când le vedem credința și le auzim experiențele trăite și mărturiile.

2

Împărtășania ne ajută să ne amintim de Isus

La biserică, luăm din împărtășanie (sau euharistia). Isus a poruncit: „Luați, mâncați; acesta este trupul Meu, care se frânge pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea” (1 Corinteni 11:24). Ținerea acestei porunci în fiecare săptămână la Biserică ne ajută să ne amintim ce a făcut Isus pentru noi și să ne luăm angajamentul să-L urmăm.

3

Biserica lui Dumnezeu se bazează pe tine

În Biblie, apostolul Pavel a făcut o comparație între biserică și trup, Isus fiind capul. El a spus că, pentru ca trupul să funcționeze, fiecare membru este important și trebuie să-și îndeplinească partea (vezi Efeseni 4:16). Faptul de a te implica în Biserică și de a-ți oferi timpul și talentele vă va îmbunătăți și vă va întări, pe tine și pe cei din jurul tău.

4

Adunările Bisericii ne învață și ne înalță spiritual

Ceea ce învățăm la Biserică ne oferă îndrumare despre cum să-L urmăm pe Dumnezeu, cum să ne îmbunătățim spiritualitatea și cum să trăim o viață mai bună. Poți fi înălțat spiritual de semeni credincioși și prin ocazia de a sluji și de a preaslăvi. Poți, de asemenea, să simți Spiritul Sfânt care aduce „[dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, facere de bine și credincioșie]” (Galateni 5:22).

5

Poți dobândi un sentiment de apartenență

Biserica este o comunitate în care putem socializa și ne putem susține unul pe altul. Îți poți face prieteni, poți să ai sentimentul de apartenență și-ți poți clădi o rețea de susținere pe care te poți bizui. Comunitatea bisericii ne ajută să „[jelim] împreună cu cei care jelesc; da, și să-i [mângâiem] pe aceia care au nevoie să fie mângâiați” (Mosia 18:9).

6

Dumnezeu îți poate vorbi

La Biserică, poți găsi răspunsuri. Poate întâmpini greutăți cu o anumită întrebare sau ai nevoie de îndrumare în viață. Poate ai nevoie doar să simți dragostea lui Dumnezeu și să știi că El există. Pe măsură ce asculți cuvântări și studiezi învățăturile lui Dumnezeu, vei avea ocazii de a primi cunoaștere de la Dumnezeu. El dorește să comunice cu tine, iar biserica este un loc bun în care să auzi glasul Său în inima și în mintea ta.

De ce ar trebui să încerc Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă?

Este Biserica restaurată a lui Isus Hristos

Există multe biserici creștine și poate fi copleșitor să știi pe care s-o alegi. În anul 1820, un băiat, pe nume Joseph Smith, s-a rugat pentru a ști cărei biserici să se alăture. Dumnezeu și Isus i S-au arătat lui Joseph și i-au spus că Biserica pe care Isus o întemeiase când a fost pe pământ nu mai exista. Autoritatea lui Dumnezeu de a boteza fusese pierdută și unele învățături fuseseră schimbate. Dumnezeu l-a chemat pe Joseph să fie noul profet, asemenea lui Moise sau Noe, pentru a restabili Biserica Sa: Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

Există o congregație în apropiere

Noi îi așteptăm cu drag pe toți oamenii să vină și să preaslăvească alături de noi. Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă crește în întreaga lume și oamenii de toate limbile, culturile și mediile sociale sunt invitați în împărăția lui Dumnezeu. Poți, probabil, să găsești o congregație locală aproape de casa ta.

Vino și participă la o adunare a Bisericii. Toți vizitatorii sunt bineveniți.
Găsește o clădire a Bisericii aproape de tine