Întâlnește-te cu misionarii

Probabil că i-ai văzut pe străzi. Ei au bătut la ușa ta. De fapt, în prezent, în întreaga lume, sunt peste 65.000 de misionari cu timp deplin ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Dar cine sunt ei? Ce-i inspiră să petreacă până la doi ani vorbindu-le oamenilor despre Isus în orice mod pot? Și, cel mai important, ce pot să facă pentru a te ajuta?

Solicită o vizită din partea misionarilor
Vom face tot ce ne stă în putință pentru a răspunde la întrebările tale spirituale și a te ajuta să te apropii de Isus Hristos.

Întrebări generale

Oamenii au multe întrebări despre „mormoni” sau, spus într-un mod mult mai respectuos, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Apasă aici pentru a vedea toată lista.

Misionarii vin din întreaga lume. Orice bărbat sau femeie care întrunește standardele cerute este binevenit să slujească în misiune cu timp deplin, indiferent unde trăiește.

Nu. Slujirea în misiune nu este o cerință pentru toată lumea. Noi credem că misiunea este un timp de învățare, de slujire și de progres, prin urmare este încurajată dar niciodată o obligativitate.

Nu. De fapt, mulți misionari își plătesc cele necesare misiunii lor. Misionarii și membrii familiei lor economisesc adesea pentru misiune cu mulți ani înainte.

Nu. De fapt, „Vârstnicul” nu este un nume, ci un titlu. Formula de adresare pentru misionari conține cuvântul „Vârstnicul” urmat de numele lor de familie, iar în cazul misionarelor formula de adresare este asemănătoare, conținând cuvântul „Sora” urmat de numele lor de familie. „Vârstnicul” și „Sora” sunt titluri care denotă respect și onoare.

Nu. Conducători inspirați ai Bisericii desemnează fiecare misionar într-o zonă anume în care să slujească. Unii vor rămâne în țara lor, iar alții se vor duce în străinătate, însă toți misionarii slujesc știind că respectiva chemare vine de la Dumnezeu.

În funcție de zi, îi poți vedea pe misionari vizitându-i pe alții, făcând muncă voluntară în cadrul comunității, propovăduind despre Dumnezeu și multe altele. Nu sunt niciodată prea ocupați pentru a te ajuta.

Faptul de a lucra în echipe de câte doi îi țin pe misionari în siguranță. Este, de asemenea, modelat după instrucțiunile lui Isus: „Atunci a chemat la Sine pe cei doisprezece, și a început să-i trimită doi câte doi” (Marcu 6:7).

În întreaga lume, sunt peste 65.000 de misionari sfinți din zilele din urmă cu timp deplin. Sunt șanse mari să fie misionari și în zona ta.