Cele zece porunci

Dumnezeu dorește ca noi să ne simțim bine. El ne-a dat porunci, sau reguli, pe care să le urmăm, astfel încât să trăim vieți mai fericite.

De unde au venit?

Dumnezeu a dat poporului Său cele zece porunci într-o secțiune a Bibliei denumită Vechiul Testament. Le acea vreme, un grup de oameni condus de profetul Moise tocmai scăpase din robie. Când Moise s-a rugat la Dumnezeu pentru a primi ajutor, Dumnezeu i-a dat cele zece porunci, pe care le putem urma și în prezent.

1

Dumnezeu dorește ce este cel mai bine pentru tine. Dacă pui altceva înaintea Lui în viața ta, Îi este mai greu să te binecuvânteze.

2

Tot ceea ce preaslăvești mai mult decât Îl preaslăvești pe Dumnezeu este „chip cioplit”. Mașinile, hainele, sporturile, chiar și locurile noastre de muncă sunt lucruri periculoase de preaslăvit, căci ele pot să dispară. Dar Dumnezeu nu va dispărea niciodată, iar acesta este motivul pentru care este cel mai bine ca noi să-L preaslăvim doar pe El.

3

Acest lucru poate însemna să folosești numele lui Dumnezeu într-o înjurătură sau poate însemna să spui că ești creștin dar să nu trăiești sau să nu acționezi așa cum ar dori Isus să acționezi.

4

Duminica, sau ziua de sabat, este o zi în care noi, toți, putem să ne ducem la biserică, să-L preaslăvim pe Dumnezeu și să învățăm cum să fim oameni și creștini mai buni. A o ține sfântă înseamnă să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne aduce aminte de El pe parcursul zilei.

5

Este important să dăm dovadă de respect față de părinții noștri. Acest lucru poate fi diferit de la caz la caz, însă întotdeauna trebuie să încercăm să-i iubim și să avem grijă de cei care ne-au îngrijit mai întâi.

6

O regulă simplă, dar importantă pentru toată lumea.

7

Bărbații și femeile își fac promisiuni unii altora când se căsătoresc. Aceste promisiuni sunt importante, iar încălcarea lor provoacă tristețe profundă. Ținerea acestor promisiuni îi ajută pe bărbați și femei să aibă căsnicii și vieți fericite.

8

Pentru Dumnezeu, este important ca Propriii copii să fie onești unii cu ceilalți. Faptul de lua ceva ce nu-ți aparține se numește furt și este împotriva poruncii Sale.

9

Aceasta este despre cinste. Dacă minți pe cineva, „mărturisești strâmb” și acest lucru îți poate face rău sau poate face rău altora.

10

A pofti înseamnă a fi atât de invidios din cauza unui lucru pe care-l are cineva și să-l vrei cu disperare. Faptul de a pofti îl face pe om nefericit și îl împiedică să-L pună pe Dumnezeu pe primul loc. Această poruncă te ajută să nu cazi în acest obicei rău.