Planul lui Dumnezeu pentru noi

Să studiem Biblia împreună
Întâlnește-te cu misionarii

Întrebări generale

Oamenii au multe întrebări despre „mormoni” sau, spus într-un mod mult mai respectuos, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Apasă aici pentru a vedea toată lista.

Pentru noi, raiul înseamnă să trăiești pentru totdeauna în prezența lui Dumnezeu și a lui Isus. Scripturile ne oferă unele cunoștințe despre cum va fi. Isus a spus: „În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri” (Ioan 14:2). Una dintre cele mai mari bucurii ale raiului este că, dacă suntem neprihăniți, putem trăi pentru totdeauna alături de familia noastră și putem deveni „moștenitori ai lui Dumnezeu, și împreună moștenitori cu Hristos” (Romani 8:17). Desigur, nu știm fiecare detaliu despre cum va fi raiul, dar, în concluzie, credem că este un loc al „[fericirii] fără de sfârșit” (Mosia 2:41), ceea ce sună foarte bine.

Avem o imagine diferită în ceea ce privește iadul decât imagini cu lavă, foc și furci descrise în filme. În cazul celor care aleg să nu-L urmeze pe Dumnezeu, cât sunt în viață, spiritul lor se va duce într-un iad temporar, după ce vor fi murit. În acest caz, „iad” are legătură mai mult cu starea minții decât cu locul anume. Durerea va exista ca rezultat al regretului și întristării – nu din cauza focului și pucioasei.

Dar dreptatea și mila lui Dumnezeu și ale lui Isus sunt infinite. Noi credem că cei care nu au avut ocazia de a-L cunoaște pe Isus și de a-L accepta cât au fost în viață vor avea acea ocazie după ce vor fi murit. Ei vor fi învățați Evanghelia Sa și, dacă se întorc către Dumnezeu, vor avea un loc în rai după judecata finală.

Judecata finală va avea loc după ce Isus Se va întoarce pe pământ și după ce vom fi înviați. În funcție de faptele noastre și de dorințele inimii noastre, vom avea parte de diferite „grade de glorie”, așa cum sunt descrise în 1 Corinteni 15:41-42: „Alta este strălucirea soarelui, alta strălucirea lunii, și alta este strălucirea stelelor; chiar o stea se deosebește în strălucire de altă stea. Așa este și învierea morților”. Datorită dragostei și înțelegerii perfecte ale Salvatorului, toți oamenii vor avea o viață mai bună decât cea de pe pământ, însă doar cei care L-au urmat pe Dumnezeu vor putea trăi chiar în prezența Sa.

Este în regulă să fii trist. Poți să fii trist și să continui să ai credință că Dumnezeu te iubește și că, în cele din urmă, totul va fi bine.

Nu-ți fie teamă să vorbești cu cineva despre sentimentele tale, cum ar fi un psiholog, un membru al familiei, un prieten de încredere sau un conducător religios. Permite-le să te aline, chiar dacă nu pot înțelege pe deplin prin ce treci.

Poți, de asemenea, să găsești pace în Evanghelia lui Isus Hristos. Dumnezeu există și Îi pasă de tine și te cunoaște. Isus a luat asupra Sa toată suferința, așadar El știe cum să te ajute s-o birui pe a ta. Poți să fii din nou alături de cei dragi după moarte. Aceste învățături nu îndepărtează durerea, însă pot oferi speranță și înțelegere.

„El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” (Apocalipsa 21:4)

Când sfinții din zilele din urmă se căsătoresc, ei înțeleg că respectiva căsătorie este menită să țină pentru totdeauna. Ceremoniile de căsătorie în templu conține cuvintele „pentru timp și pentru toată eternitatea” și nu „până când moartea vă va despărți”. Dar nu cuvintele fac posibilă căsătoria eternă, ci puterea lui Dumnezeu. Copiii care se nasc în cupluri căsătorie în templu sunt în mod automat „pecetluiți” cu părinții lor. Membrii familiilor care se alătură Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă mai târziu în viață pot, de asemenea, să meargă la templu pentru a fi pecetluiți împreună.