De unde am venit?

Pentru a-ți înțelege scopul aici, ți-ar fi util să știi de unde ai venit. Pe scurt, spiritul tău a trăit în cer înainte să te fi născut.

Noi am trăit, odată, în prezența lui Dumnezeu

Înainte ca pământul să fi fost creat, noi, toți, am trăit în prezența lui Dumnezeu, Tatăl nostru Ceresc. El a dorit ca noi să învățăm din experiențele pe care le avem aici, pe pământ, pentru a ne ajuta să devenim mai asemănători Lui. Asemenea copiilor care pleacă de acasă pentru a studia la facultate, a trebuit să plecăm din căminul nostru ceresc pentru a progresa personal, pentru a învăța din greșelile noastre, pentru a găsi bucurie și pentru a crește în credință. Pentru a progresa, am avut nevoie de un mediu în care aveam să fim puși la încercare și în care aveam să avem parte de provocări. Prin urmare, Dumnezeu a creat acest pământ și ne-a învățat planul Său pentru fericirea noastră. Noi, toți, suntem aici, deoarece ne-am pus încrederea în planul Său, care este menit să ne permită să ne întoarcem să trăim, din nou, în prezența Sa.

Află mai multe despre planul salvării întocmit de Dumnezeu

De unde am venit?

Înainte de a te naște, ai trăit în prezența Tatălui tău Ceresc. El te cunoștea, te iubea și te-a învățat despre alegerile care aveau să ducă la o fericire nesfârșită. Această perioadă este numită existența premuritoare.

Dumnezeu ne-a prezentat planul Său

Dumnezeu a dorit ca noi să venim pe pământ pentru a dobândi un trup fizic. Aici, noi avem de înfruntat încercări și situații care ne ajută să învățăm și să progresăm pentru a putea deveni mai asemănători Lui.

Isus a fost ales să fie Salvatorul nostru

Dumnezeu știa că noi aveam să facem greșeli, așadar El L-a ales pe Isus Hristos să vină pe pământ și să sufere pentru păcatele noastre. Sacrificiul lui Isus permite ca noi să fim iertați și curățați de păcatele noastre, astfel încât să putem trăi din nou în prezența lui Dumnezeu într-o bună zi.

Care este scopul meu în viață?

Nu ne aducem aminte că am trăit în prezența lui Dumnezeu înainte de a veni pe pământ. Drept urmare, trebuie să învățăm să avem credință și să alegem între bine și rău. Viața nu este ușoară, dar vremurile dificile ne ajută să apreciem fericirea și pacea.

Sacrificiul lui Isus

Isus a suferit și a murit pentru păcatele noastre. Însă, sacrificiul Său nu face ca noi să nu mai fim responsabili. Noi trebuie să alegem să-L acceptăm pe Isus pocăindu-ne când facem greșeli, fiind botezați și ținând poruncile Sale.

Unde ne ducem după ce murim?

Când murim, spiritul nostru se separă de trupul nostru. Spiritul nostru se duce în lumea spiritelor. Este un loc al odihnei și fericirii pentru toți cei care au făcut alegeri bune și un iad pentru cei care au făcut alegeri neînțelepte.

Lumea spiritelor

Lumea spiritelor nu este destinația finală sau judecata finală. De fapt, deoarece Dumnezeu este atât de iubitor și drept, oamenilor din iad care nu au aflat niciodată despre Isus în viața lor le este propovăduită Evanghelia Sa și le este oferită ocazia de a-L accepta.

Noi, toți, vom trăi din nou

Isus a învins moartea pentru ca noi, toți, să putem trăi din nou. Acest lucru este numit înviere. Când suntem înviați, spiritul nostru și trupul nostru sunt reunite. Trupurile noastre vor fi perfecte și nu vom mai muri niciodată.

Judecata finală

Isus ne va judeca potrivit faptelor noastre și dorințelor inimii noastre. El va fi pe cât de milos va putea. Deoarece faptele și dorințele noastre sunt diferite, Cerul are împărății sau grade de glorie diferite.

Împărăția celestială

Tatăl nostru Ceresc și Isus locuiesc în împărăția celestială. Dacă trăiești potrivit învățăturilor lui Isus și ești curățat de păcat prin intermediul sacrificiului Său, vei ajunge acolo. Vei locui în prezența lui Dumnezeu și vei simți o bucurie nesfârșită.

Împărăția terestrială

Oamenii care refuză să accepte Evanghelia lui Isus Hristos, dar care trăiesc o viață onorabilă vor primi un loc în împărăția terestrială.

Împărăția telestială

Cei care continuă să păcătuiască și nu se pocăiesc vor primi un loc în împărăția telestială.

Scopul vieții pe pământ

Ca parte a planului lui Dumnezeu, am dobândit, la naștere, un trup fizic. Înfruntăm multe încercări și ispite, dar avem parte, de asemenea, de fericire și dragoste. Pentru a învăța prin credință, Dumnezeu a făcut ca noi să ne uităm viața din cer. El ne-a oferit, de asemenea, libertatea de a alege, astfel încât să putem alege singuri între bine și rău. Viața pe pământ a devenit un loc de încercare unde hotărârile noastre de a trăi o viață bună și de a-L urma pe Dumnezeu aveau să stabilească dacă vom fi pregătiți să ne întoarcem și să trăim din nou în prezența Sa, într-o bună zi.

Dumnezeu Și-a dat Fiul pentru a fi Salvatorul nostru

Tatăl Ceresc a știut că, în timpul acestei vieți, niciunul dintre noi nu avea să fie perfect. Pentru a ne birui păcatele și greșelile, Dumnezeu ne-a oferit un Salvator. El L-a trimis pe Fiul Său Preaiubit, Isus Hristos, pentru a ne permite să fim iertați și pentru a ne învăța cum ne putem întoarce la Tatăl nostru Ceresc.

Misionarii pot explica, în detaliu, planul salvării și rolul lui Isus Hristos și ei sunt fericiți să-ți răspundă la orice întrebare. Cunoașterea despre planul lui Dumnezeu îți poate schimba perspectiva și te poate ajuta să-ți trăiești viața având mai multă speranță, bucurie și având un scop.

De unde am venit? De ce sunt aici? Unde merg?
Întâlnește-te cu misionarii

Poți cunoaște planul lui Dumnezeu prin intermediul Cărții lui Mormon

Poți ajunge singur să cunoști realitatea planului lui Dumnezeu. Poți să știi, de asemenea, cum te pot ajuta învățăturile lui Isus Hristos să-ți trăiești viața având un scop mai mare, cu mai multă speranță și fericire, chiar și în momente de încercare sau nesiguranță. Aceste adevăruri sunt propovăduite clar în Cartea lui Mormon. Poți să primești gratuit propriul exemplar al acestei cărți.

Primește un exemplar gratuit al Cărții lui Mormon
Comandă acum