Care este scopul vieții mele?

Viața are un scop și un sens. Dumnezeu, Tatăl nostru iubitor, dorește ca noi să avem parte de fericire și bucurie. El a creat un plan pentru ca noi să progresăm, să trăim dând dovadă de credință și să ne întoarcem să trăim în prezența Sa într-o bună zi. Planul lui Dumnezeu, numit deseori „planul salvării”, oferă sens și context vieții noastre aici pe pământ răspunzând la întrebările importante: „De unde am venit?”, „De ce sunt aici?” și „Ce se va întâmpla după ce voi muri?”.

Viața este un loc de încercare pentru noi

Dumnezeu ne-a trimis pe pământ pentru a învăța și a progresa având experiențe, atât plăcute, cât și dureroase. El ne lasă să alegem între bine și rău și ne lasă să hotărâm dacă vom sluji altora sau dacă ne vom concentra doar asupra noastră. Provocarea constă în faptul ca noi să avem credință în planul Său, chiar dacă nu avem toate răspunsurile. Deoarece toți facem greșeli, Dumnezeu Și-a trimis Fiul, pe Isus Hristos, pentru ca noi să putem fi curățați și iertați. Când Îl acceptăm pe Isus și urmăm exemplul Său, devenim mai puțin egoiști și ne putem bucura de mai multă dragoste, pace și bucurie.

Află mai multe despre planul salvării întocmit de Dumnezeu

De unde am venit?

Înainte de a te naște, ai trăit în prezența Tatălui tău Ceresc. El te cunoștea, te iubea și te-a învățat despre alegerile care aveau să ducă la o fericire nesfârșită. Această perioadă este numită existența premuritoare.

Dumnezeu ne-a prezentat planul Său

Dumnezeu a dorit ca noi să venim pe pământ pentru a dobândi un trup fizic. Aici, noi avem de înfruntat încercări și situații care ne ajută să învățăm și să progresăm pentru a putea deveni mai asemănători Lui.

Isus a fost ales să fie Salvatorul nostru

Dumnezeu știa că noi aveam să facem greșeli, așadar El L-a ales pe Isus Hristos să vină pe pământ și să sufere pentru păcatele noastre. Sacrificiul lui Isus permite ca noi să fim iertați și curățați de păcatele noastre, astfel încât să putem trăi din nou în prezența lui Dumnezeu într-o bună zi.

Care este scopul meu în viață?

Nu ne aducem aminte că am trăit în prezența lui Dumnezeu înainte de a veni pe pământ. Drept urmare, trebuie să învățăm să avem credință și să alegem între bine și rău. Viața nu este ușoară, dar vremurile dificile ne ajută să apreciem fericirea și pacea.

Sacrificiul lui Isus

Isus a suferit și a murit pentru păcatele noastre. Însă, sacrificiul Său nu face ca noi să nu mai fim responsabili. Noi trebuie să alegem să-L acceptăm pe Isus pocăindu-ne când facem greșeli, fiind botezați și ținând poruncile Sale.

Unde ne ducem după ce murim?

Când murim, spiritul nostru se separă de trupul nostru. Spiritul nostru se duce în lumea spiritelor. Este un loc al odihnei și fericirii pentru toți cei care au făcut alegeri bune și un iad pentru cei care au făcut alegeri neînțelepte.

Lumea spiritelor

Lumea spiritelor nu este destinația finală sau judecata finală. De fapt, deoarece Dumnezeu este atât de iubitor și drept, oamenilor din iad care nu au aflat niciodată despre Isus în viața lor le este propovăduită Evanghelia Sa și le este oferită ocazia de a-L accepta.

Noi, toți, vom trăi din nou

Isus a învins moartea pentru ca noi, toți, să putem trăi din nou. Acest lucru este numit înviere. Când suntem înviați, spiritul nostru și trupul nostru sunt reunite. Trupurile noastre vor fi perfecte și nu vom mai muri niciodată.

Judecata finală

Isus ne va judeca potrivit faptelor noastre și dorințelor inimii noastre. El va fi pe cât de milos va putea. Deoarece faptele și dorințele noastre sunt diferite, Cerul are împărății sau grade de glorie diferite.

Împărăția celestială

Tatăl nostru Ceresc și Isus locuiesc în împărăția celestială. Dacă trăiești potrivit învățăturilor lui Isus și ești curățat de păcat prin intermediul sacrificiului Său, vei ajunge acolo. Vei locui în prezența lui Dumnezeu și vei simți o bucurie nesfârșită.

Împărăția terestrială

Oamenii care refuză să accepte Evanghelia lui Isus Hristos, dar care trăiesc o viață onorabilă vor primi un loc în împărăția terestrială.

Împărăția telestială

Cei care continuă să păcătuiască și nu se pocăiesc vor primi un loc în împărăția telestială.

Descoperă scopul lui Dumnezeu pentru tine
Întâlnește-te cu misionari

Isus este calea către fericirea trainică și către salvare

Biblia ne învață: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică” (Ioan 3:16). Dumnezeu L-a trimis pe Isus să ne salveze de păcatele noastre. Învățăturile lui Isus ne îndrumă viața și ne duc către fericire trainică. Sacrificiul Său ne permite să găsim sensul vieții și să progresăm către potențialul nostru deplin. Poți porni pe această cale astăzi.

Cartea lui Mormon propovăduiește despre sensul vieții

Asemenea Bibliei, Cartea lui Mormon cuprinde instrucțiuni de la Dumnezeu pentru copiii Săi. Dumnezeu dorește ca noi să reușim în viață și să găsim fericirea. Oamenii din Cartea lui Mormon au trecut prin multe încercări și au trebuit să le biruiască prin credință. Putem învăța mai multe despre sensul vieții noastre din experiențele trăite de ei și din învățăturile lor.

Află mai multe din scripturi despre scopul vieții
Întâlnește-te cu misionarii

Vezi mai multe povestiri