Cine a scris Cartea lui Mormon?

Asemenea Bibliei, Cartea lui Mormon are mulți autori.

Cartea lui Mormon este, de fapt, o colecție de istorii transmise de la un scriitor la altul. Primul autor a fost profetul Nefi, care a plecat din Ierusalim împreună cu membrii familiei sale în jurul anului 600 î.H. și a navigat până pe meleagurile americane. Nefi a dat cronica fratelui său mai mic, Iacov, care a dat-o fiului său, Enos. Fiecare autor a oferit mereu cronica unei persoane în care avea încredere.

De ce este denumită Cartea lui Mormon?

După sute de ani, cronica i-a fost dată lui Mormon, care a fost atât profet, cât și conducător militar. Mormon a compilat toate scrierile într-un singur volum, gravat pe foi subțiri de metal. El l-a denumit Cartea lui Mormon. Înainte să moară, Mormon a dat plăcile fiului său, Moroni. Moroni a adăugat câteva cuvinte, apoi a îngropat plăcile.

Joseph Smith a tradus Cartea lui Mormon

În anul 1823, Moroni i s-a arătat lui Joseph Smith, în calitate de înger, și i-a spus unde erau îngropate plăcile. Joseph Smith a tradus plăcile în limba engleză prin darul și puterea lui Dumnezeu, iar Cartea lui Mormon a fost publicată în Palmyra, New York, în anul 1830.

Începând de atunci, acest volum sacru a fost tradus în peste 100 de limbi și au fost tipărite peste 150 de milioane de exemplare.

Primește un exemplar gratuit al Cărții lui Mormon
Comandă acum