4 lucruri pe care toată lumea trebuie să le știe despre Cartea lui Mormon

Cartea lui Mormon este o cronică străveche care ne învață despre Isus. Bărbații, femeile și familiile din Cartea lui Mormon s-au chinuit cu încercările vieții ca și noi. Putem să ne recunoaștem în povestirile lor și putem fi inspirați să fim mai buni și să-i ajutăm pe alții așa cum a făcut Isus. Iată patru lucruri pe care ar trebui să le știi despre această carte sacră.

1. Cartea lui Mormon, asemenea Bibliei, este cuvântul lui Dumnezeu

Așa cum Dumnezeu le-a vorbit lui Moise și Noe în Biblie, tot așa El i-a instruit pe profeții Săi de pe străvechile meleaguri americane să țină o cronică despre învățăturile și legile Sale. Scrierile lor au fost, în cele din urmă, adunate într-o singură carte de un profet pe nume Mormon. Cuvintele Cărții lui Mormon relatează despre viața și slujirea lui Isus și despre faptele Sale prin care ne-a salvat de la păcat și a învins moartea. De fapt, cel mai important moment din Cartea lui Mormon este acela în care Isus a venit să viziteze oamenii de pe străvechile meleaguri americane.

În Biblie, apostolul Pavel ne-a învățat: „Orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau a trei martori” (2 Corinteni 13:1). Când Dumnezeu predă un principiu important, El oferă o altă sursă pentru a-l confirma. Cartea lui Mormon și Biblia depun mărturie una despre cealaltă. În timp ce mulți oameni se îndepărtează de Dumnezeu și de religie în zilele noastre, faptul de a avea mai mult decât o singură mărturie despre cuvintele lui Dumnezeu ne poate ajuta să rămânem pe cărare (vezi 2 Nefi 29:7-8).

Află tu însuți dacă este adevărată Cartea lui Mormon
Solicită un exemplar gratuit

2. Îți poate aduce pace și poate de sens vieții tale

Cartea lui Mormon este un îndrumar despre cum să trăiești o viață plină de pace și fericire.

Un apostol din zilele noastre, președintele Marion G. Romney, a promis că, atunci când citim Cartea lui Mormon, „spiritul acestei cărți mărețe va pătrunde în căminele noastre și-i va cuprinde pe cei care locuiesc în ele. Spiritul pioșeniei va crește; respectul reciproc și considerația unuia față de celălalt vor crește. Spiritul de ceartă va dispărea. Părinții își vor sfătui copiii cu mai multă dragoste și înțelepciune. Copiii vor fi mult mai sensibili și mai ascultători la sfatul părinților. Neprihănirea va spori. Credința, speranța și caritatea – dragostea pură a lui Hristos – vor fi din abundență în căminele și în viața voastră aducând cu ele pace, bucurie și fericire” („The Book of Mormon”, Ensign, mai 1980, p. 67).

3. Milioane de oameni citesc Cartea lui Mormon

Milioane de oameni din toată lumea au citit Cartea lui Mormon în limba lor. Ei au întrebat, prin intermediul rugăciunii, dacă aceasta este cuvântul lui Dumnezeu. Ei au primit un răspuns: „Da!”. Cartea lui Mormon promite că, dacă Îl vei întreba pe Dumnezeu dacă această carte este adevărată, El îți va spune. Acest lucru aduce o altă întrebare: Dacă ai primi acest răspuns de la Dumnezeu, ai ține cont de el?

4. Noi putem să îți livrăm un exemplar gratuit al Cărții lui Mormon chiar acasă

Dacă dorești un exemplar al Cărții lui Mormon, îl poți avea gratuit. Reprezentanți locali îți vor livra personal un exemplar, indiferent unde locuiești. Ei vor fi fericiți să-ți arate câteva dintre povestirile lor preferate.

Ne-ar plăcea să citim Cartea lui Mormon cu tine
Întâlnește-te cu misionari

Întrebări generale

Oamenii au multe întrebări despre „mormoni” sau, spus într-un mod mult mai respectuos, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Apasă aici pentru a vedea toată lista.