Isus Hristos în Cartea lui Mormon

Isus Și-a petrecut viața muritoare în apropiere de Ierusalim, învățându-i pe iudei Evanghelia Sa. Dar Isus le-a propovăduit și oamenilor dintr-un alt ținut: continentele americane. Acea vizită le-a schimbat viața. Faptul de a ști despre ea poate fi la fel de importantă pentru tine în prezent.

„Mai am și alte oi”

Isus S-a comparat adesea cu un păstor. El a vorbit adesea despre dragostea Sa față de cei care-L urmează, pe care i-a numit oile Sale. În Ioan, capitolul 10, în timp ce le vorbea oamenilor din Palestina din vechime, El a spus: „Mai am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta; și pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, și va fi o turmă și un Păstor”.

Cine erau celelalte oi despre care Hristos a vorbit în această pildă? Istoria unora dintre aceste „alte oi” este relatată în Cartea lui Mormon.

Cartea lui Mormon și Biblia conlucrează pentru a spune povestea lui Isus

Cartea lui Mormon este o carte de scripturi care detaliază învățăturile lui Dumnezeu către oamenii care au trăit pe meleagurile americane din vechime. Este parteneră a Bibliei, reiterând mărturia despre Isus Hristos și contribuind cu noi cunoștințe despre misiunea Sa sacră.

Biblia relatează povestirea despre viața și slujirea lui Isus în Țara Sfântă, de la nașterea Sa la învierea Sa. Dar, în Cartea lui Mormon, citim despre vizita Sa pe meleagurile americane după ce El a murit și a înviat. El i-a învățat pe oamenii de acolo, i-a binecuvântat, a chemat oameni care să slujească în numele Său și, apoi, S-a înălțat la cer.

Împreună, Biblia și Cartea lui Mormon relatează o povestire completă despre Isus Hristos, pe care niciuna nu ar putea s-o relateze singură. Când citim ambele cărți, dobândim o înțelegere mai bună despre învățăturile lui Hristos și despre planul lui Dumnezeu pentru viața noastră.

Ce înseamnă Cartea lui Mormon pentru tine

Apariția lui Isus în Cartea lui Mormon a fost importantă, deoarece înseamnă că Dumnezeu oferă aceleași binecuvântări și ocazii tuturor copiilor Săi. Arată că dragostea lui Dumnezeu nu este limitată doar la oamenii dintr-o singură zonă a lumii. Indiferent unde trăim sau cine suntem, indiferent ce limbă vorbim sau cum arătăm, Dumnezeu ne iubește și dorește să auzim adevărul Său.