Puteți fi o familie pentru totdeauna

Familiile sunt o parte importantă a planului lui Dumnezeu pentru fericirea noastră. Ne naștem într-o familie. Ne dorim puternic să clădim relații de familie puternice. Căminul poate fi un loc în care simțim sprijin, siguranță și dragoste. Dumnezeu nu dorește ca legăturile de familie să se încheie când murim. Datorită templelor, ne putem reuni cu familia noastră în viața următoare.

Până când moartea vă va despărți?

Când sfinții din zilele din urmă se căsătoresc, ei înțeleg că respectiva căsătorie este menită să țină pentru totdeauna. Ceremoniile de căsătorie în templu conțin cuvintele „pentru timp și pentru toată eternitatea” și nu „până când moartea vă va despărți”. Dar nu cuvintele fac posibilă căsătoria eternă – ci puterea lui Dumnezeu.

Puterea lui Dumnezeu de a uni laolaltă

În Biblie, Isus le-a oferit celor Doisprezece Apostoli puterea de a pecetlui, sau „cheile” de a pecetlui. Această putere înseamnă că respectiva căsătorie, și multe alte binecuvântări minunate, pot dăinui pentru totdeauna. „Cheile” pun sub lacăt căsătoria respectivă. Nimic nu poate descuia acel lacăt, cu excepția infidelității față de partener sau față de Dumnezeu.

Când Dumnezeu a restaurat Biserica Sa prin intermediul lui Joseph Smith, El i-a dat, de asemenea, puterea de a pecetlui. Când cuplurile sunt căsătorite într-un templu al sfinților din zilele din urmă, celui care înfăptuiește ceremonia i s-a oferit permisiunea de a folosi acea putere.

Cum îmi pot întări familia?
Studiu gratuit al Bibliei

Puterea de pecetluire are efect și asupra copiilor

Copiii care se nasc în cupluri căsătorite în templu sunt în mod automat „pecetluiți” cu părinții lor. Membrii familiilor care se alătură Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă mai târziu în viață pot, de asemenea, să se ducă la templu pentru a fi pecetluiți împreună.

Strămoșii și istoria familiei

Binecuvântarea de a avea o familie pentru totdeauna nu este valabilă doar pentru noi, în prezent. Cum rămâne cu stră-stră-stră-străbunica ta care nu a fost niciodată pecetluită cu soțul și cu propriii copii? Din fericire, Dumnezeu consideră că familiile eterne sunt atât de importante, încât El a oferit un mod prin care Se asigură că toată lumea poate fi reunită pentru totdeauna cu cei dragi.

Sfinții din zilele din urmă fac cercetări în ceea ce privește strămoșii lor și țin înregistrări detaliate despre cine a fost pecetluit. Când găsesc pe cineva care nu a fost pecetluit, ei se duc la templu și participă la o ceremonie pentru și în folosul acelui strămoș. Acel strămoș poate să aleagă să accepte pecetluirea sau nu. Puterea de a pecetlui este asemenea unui lanț care unește laolaltă generațiile familiei.

Află cum poți fi cu membrii familiei tale pentru totdeauna
Întâlnește-te cu misionarii