La ce te poți aștepta în cadrul unei adunări a Bisericii

Cum să mă îmbrac?

Doar încearcă să arăți bine. Ești binevenit să vii îmbrăcat cu haine în care te simți confortabil. Majoritatea bărbaților poartă costume sau cămăși cu nasturi și cravate, femeile poartă, de obicei, rochii sau fuste, iar copiii sunt și ei îmbrăcați frumos.

Mă voi simți incomod venind singur?

Mulți dintre membrii noștri vin la biserică singuri în fiecare săptămână. Dar, dacă vrei ca cineva să fie lângă tine prima dată, nu ezita să contactezi cea mai apropiată congregație. Membrii congregației îți vor găsi un prieten care să stea lângă tine. Faptul de a fi nou poate fi greu în orice situație, dar vei ajunge foarte repede să-i cunoști pe ceilalți membri și să te simți ca acasă.

Va ști toată lumea că sunt vizitator?

Acest lucru depinde probabil de mărimea congregației pe care o vizitezi. Unele congregații sunt atât de mari, încât este posibil ca membrii să nu își dea seama că ești vizitator. Altele sunt atât de mici, încât toți membrii se cunosc între ei și vor recunoaște un nou-venit și îl vor întâmpina cu căldură. Oricum, nu ezita să te prezinți sau să adresezi întrebări. Toată lumea se va bucura că ești acolo.

Cum sunt adunările și cât durează?

Adunările Bisericii cuprind două părți. Prima oră a bisericii este denumită adunarea de împărtășanie. Cântăm imnuri (sunt puse la dispoziție cărți de imnuri). Cineva spune câte o rugăciune la începutul și sfârșitul adunării. Luăm din împărtășanie (sau euharistia), care constă din pâine și apă, binecuvântate și distribuite de membri ai congregației. Ascultăm, de asemenea, membri ai congregației rostind predici, denumite „cuvântări”, despre diferite subiecte din Evanghelie, inclusiv experiențe personale pe care le-au trăit. După adunarea de împărtășanie sunt diferite adunări pentru diferite categorii de vârstă pentru copii și pentru adulți. Dacă nu ești sigur unde să te duci, doar întreabă pe cineva și acea persoană va fi fericită să te ajute să găsești sala de clasă potrivită.

Trebuie să donez bani?

Nu. Nu solicităm donații și nici nu trecem vreo tavă din mână în mână.

Trebuie să mă implic?

Nu. Vizitatorilor nu li se cere să se implice. Când pâinea și apa împărtășaniei sunt distribuite membrilor congregației, poți să dai tava mai departe persoanei următoare. În afara acestui lucru, poți să te relaxezi și doar să te bucuri de adunare. La clasa Școlii de duminica, învățătorul roagă deseori persoane să citească în mod voluntar. Dacă nu dorești să te implici, pur și simplu nu-ți ridica mâna.

Noi o să-ți păstrăm un loc
Găsește o clădire a Bisericii aproape de tine