Familiile sunt elementul central în planul lui Dumnezeu

Dumnezeu a clarificat faptul că familiile sunt importante, când i-a creat pe Adam și Eva. Biblia îi numește „omul și nevasta lui” (Genesa 2:25), iar prima poruncă pe care Dumnezeu le-a dat-o a fost de a avea copii (vezi Genesa 1:28).

Care este rolul familiei?

Familiile sunt o parte divină în planul lui Dumnezeu. Ele sunt temelia de bază ale societăților puternice. Familiile sunt acolo unde putem simți dragoste și unde învățăm cum să-i iubim pe alții. Viața este dificilă și avem nevoie de oameni pe care ne putem baza. Căminul este un rai sigur unde putem primi sfaturi, sprijin, îmbrățișări și, când este necesar, fursecuri cu ciocolată.

Adu-ți toată familia la Biserică
Toată lumea este binevenită
Găsește o casă de întruniri

Dumnezeu este Tatăl nostru Ceresc

Familia noastră aici, pe pământ, este organizată asemenea familiei noastre din cer. Așa cum ne putem duce la părinții noștri pentru a primi sfaturi, tot așa Tatăl nostru Ceresc este întotdeauna acolo pentru a ne oferi ajutor. Când ne rugăm, El ne ascultă și ne răspunde.

Dumnezeu te iubește atât de mult. Gândește-te la dragostea părinților pentru copilul lor. Ei își iubesc copilul indiferent de situație, chiar și când copilul face greșeli. Acea dragoste este doar un crâmpei al dragostei pe care Tatăl Ceresc o are pentru noi.

Familia: o declarație oficială către lume

În anul 1995, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a publicat o declarație oficială despre importanța familiilor. Documentul subliniază responsabilitățile taților și mamelor și abordează subiecte cheie, precum căsătoria, sexul omului, calitatea de părinte și relațiile intime.

Paragrafe din Familia: o declarație oficială către lume

Căsătorie

„Căsătoria dintre un bărbat și o femeie este rânduită de Dumnezeu.”

Familii eterne

„Planul divin al fericirii face posibil ca relațiile de familie să continue și după moarte.”

Sexul

„Dumnezeu a poruncit ca sacrele puteri de procreare să fie întrebuințate numai între bărbat și femeie, căsătoriți legal ca soț și soție.”

Calitatea de părinte

„Părinții au datoria sacră de a-și crește copiii cu dragoste și dreptate, de a satisface nevoile lor fizice și spirituale, de a-i învăța să se iubească și să se slujească unul pe altul și să respecte poruncile lui Dumnezeu.”

Fidelitatea în căsnicie

„Copiii au dreptul de a se naște din părinți căsătoriți și au dreptul de a fi crescuți de un tată și o mamă care-și onorează jurămintele căsătoriei cu toată fidelitatea.”

Responsabilitățile în cadrul căsniciei

„Tații și mamele sunt obligați să se ajute unul pe celălalt ca parteneri egali.”

Răspunderea în fața lui Dumnezeu

„Noi le avertizăm pe acele persoane care încalcă legămintele castității, care abuzează de partener ori de copii sau care nu își îndeplinesc responsabilitățile față de familie că vor da socoteală, într-o bună zi, în fața lui Dumnezeu.”

Întărirea familiilor

„Facem un apel către toți cetățenii responsabili și către guvernanții de pretutindeni, să promoveze acele măsuri menite să mențină și să întărească familia ca unitate fundamentală a societății.”

Cum îmi pot întări familia?
Studiu gratuit al Bibliei