Biblia

Prin paginile ei, Biblia ne învață că Dumnezeu nu încetează niciodată să-i iubească pe copiii Săi. Simte dragostea lui Dumnezeu pentru tine în timp ce citești Biblia.

Întrebări generale

Oamenii au multe întrebări despre „mormoni” sau, spus într-un mod mult mai respectuos, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Apasă aici pentru a vedea toată lista.

Da. Chiar foarte mult. Ea este cuvântul lui Dumnezeu, un volum sacru de scriptură și trebuie citită pentru a avea o viață fericită. Alături de Biblie, noi găsim inspirație și în alte cărți de scriptură care aparțin doar Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Acestea conlucrează pentru a ne învăța adevăruri importante despre Isus Hristos.

Cartea lui Mormon susține Biblia și, deseori, clarifică învățăturile lui Isus Hristos. De exemplu, cărțile Marcu și Luca din Biblie relatează aceleași povestiri despre Isus, dar poți învăța mai multe dacă citești două puncte de vedere.

Împreună, Cartea lui Mormon și Biblia conțin mii de ani de inspirație, îndrumare și instruire. Ele arată că Dumnezeu iubește și îndrumă oamenii din toată lumea. Studiind ambele cărți, poți dobândi o înțelegere mai bună despre cine este Dumnezeu și ceea ce El vrea pentru tine.

Biblia a fost scrisă de bărbați inspirați numiți profeți. Dumnezeu S-a adresat profeților, precum Moise sau Isaia, iar ei au scris învățăturile Sale. Aceste scrieri alcătuiesc Vechiul Testament. Noul Testament este o colecție de relatări personale ale ucenicilor lui Isus, precum și de scrisori ale lui Pavel și ale altor apostoli. Aceste două testamente au fost mai târziu traduse și compilate într-o carte pe care noi astăzi o cunoaștem ca fiind Biblia sfântă.