Iosua 1:9 – Întărește-te și îmbărbătează-te

Viața poate fi plină de încercări, tristeți și hotărâri dificile. Dar chiar și în mijlocul încercărilor, Domnul ne sfătuiește să fim tari și curajoși. Faptul de a înțelege Iosua 1:9 din Biblie ne poate ajuta să înfruntăm lucrurile dificile cu credință și încredere.

Încercările lui Iosua

Copiii lui Israel au rătăcit în pustiu 40 de ani și depindea de Iosua să-i ducă pe pământul făgăduit. El trebuia să ia pământul de la locuitorii săi, să lupte și să conducă bătălii și să asigure conducere spirituală unui grup mare de oameni. În timp ce se simțea copleșit de povara sarcinii care-l aștepta, Domnul i-a oferit următoarele cuvinte de încurajare:

Aceste cuvinte alinătoare pot fi valabile pentru fiecare dintre noi pe măsură ce căutăm să trăim o viață bună și să ne biruim propriile încercări.

Ce înseamnă să fii tare?

Un aspect al faptului de a fi tare și de a avea curaj înseamnă să ne încredem în Domnul, El fiind adevărata noastră sursă de tărie. În cazul lui Iosua, el nu a avut toate răspunsurile pentru încercările care-l așteptau. Dar a fost sfătuit să meargă înainte acționând cu credință. Asemenea lui Iosua, rareori avem toate răspunsurile la încercările noastre. Dar Dumnezeu promite că, atunci când ne întoarcem către El pentru îndrumare, vom reuși. Dumnezeu este omnipotent și atotcunoscător. El are răspunsurile și tăria de care noi avem nevoie pentru a înfrunta toate încercările de care avem parte. El a fost alături de Iosua și va fi alături de noi.

Cum putem să fim tari și să avem curaj?

Faptul de a fi tari și curajoși nu necesită, de regulă, fapte mari. Mai degrabă, constă din hotărâri mici pe care le luăm în fiecare zi care indică încrederea noastră în Dumnezeu. Pe măsură ce căutăm, cu ajutorul rugăciunii, îndrumarea Sa, pe măsură ce studiem cuvântul Său și urmăm exemplul Său în fiecare zi, vom avea curajul să lăsăm frica deoparte și să ne înfruntăm încercările cu credință.