Ne apropiem mai mult de Dumnezeu

Dumnezeu există. El te cunoaște și te iubește. Poți dezvolta o relație mai apropiată prin credință, rugăciune și citind scripturile. Spiritul Sfânt te va ajuta pe măsură ce cauți să-L cunoști pe Dumnezeu mai bine.

Descoperă scopul lui Dumnezeu pentru tine

Întrebări generale

Oamenii au multe întrebări despre „mormoni” sau, spus într-un mod mult mai respectuos, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Apasă aici pentru a vedea toată lista.

Toți suntem copiii Tatălui nostru Ceresc și, fiind un Tată bun și iubitor, El știe de tine. El te cunoaște – îți știe încercările, victoriile, punctele forte și potențialul incredibil. Și, știind toate aceste lucruri, El te iubește. Nimic nu contează mai mult pentru El decât fericirea ta. De aceea, El dorește să ajungi să-L cunoști.

Fericirea este o alegere. Putem alege să fim fericiți chiar și când lucrurile nu merg bine. Trebuie să ne aducem aminte că Dumnezeu ne iubește și că „toate lucrurile lucrează împreună spre [bine]” (Romani 8:28). Suntem aici pentru a crește prin intermediul încercărilor, dar suntem aici și pentru a găsi fericire de-a lungul căii. Putem alege fericirea necomparându-ne cu alții, fiind recunoscători pentru ceea ce avem, înconjurându-ne cu oameni optimiști, slujind altora și recunoscând mâna lui Dumnezeu în viața noastră. Cartea lui Mormon ne spune că „oamenii sunt ca să poată avea bucurie” (2 Nefi 2:25).

Sunt multe moduri de a te ruga. Ne putem ruga în particular sau împreună cu familia. Putem rosti rugăciuni la masă, înainte de culcare, primul lucru dimineața sau ne putem ruga oricând. Lucrul important este acela de a ne aloca timp pentru a ne exprima, în mod sincer, recunoștința față de Dumnezeu și să-I cerem ajutorul.

Pe lângă rugăciune, meditația ne poate ajuta să ne concentrăm mintea asupra lui Dumnezeu și ne ajută să simțim Spiritul. În acest sens, meditația este o formă de rugăciune.

Aceasta este o întrebare dificilă. Totul începe cu lucruri mici. Primul lucru este acela de a avea dorința de a te schimba și de a avea speranță că este posibil. O poți face cu ajutorul lui Dumnezeu. Cartea lui Mormon ne spune că „prin lucruri mici și simple lucruri mari sunt înfăptuite” (Alma 37:6).

Alege câteva lucruri mici la care poți lucra. Acestea pot fi obiective spirituale, cum ar fi faptul de a te ruga, de a citi scripturile sau de a te duce la biserică. Poți, de asemenea, să stabilești obiective de a birui obiceiuri rele sau păcate. Isus a plătit prețul pentru toate greșelile, păcatele și tristețile noastre, deoarece niciunul dintre noi nu este perfect. Dacă nu știi ce trebuie să schimbi, încearcă întrebându-L pe Dumnezeu. Poți, de asemenea, să te întâlnești cu misionarii care te pot ajuta să știi mai multe despre ce dorește Dumnezeu pentru tine.

Este în regulă să fii trist. Poți să fii trist și să continui să ai credință că Dumnezeu te iubește și că, în cele din urmă, totul va fi bine.

Nu-ți fie teamă să vorbești cu cineva despre sentimentele tale, cum ar fi un psiholog, un membru al familiei, un prieten de încredere sau un conducător religios. Permite-le să te aline, chiar dacă nu pot înțelege pe deplin prin ce treci.

Poți, de asemenea, să găsești pace în Evanghelia lui Isus Hristos. Dumnezeu există și Îi pasă de tine și te cunoaște. Isus a luat asupra Sa toată suferința, așadar El știe cum să te ajute s-o birui pe a ta. Poți să fii din nou alături de cei dragi după moarte. Aceste învățături nu îndepărtează durerea, însă pot oferi speranță și înțelegere.

„El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4)