Dumnezeu ne vorbește prin profeți

Profeții au îndrumat poporul lui Dumnezeu de-a lungul perioadelor biblice – și ei ne conduc și în prezent.

De ce avem profeți?

Dumnezeu dorește ca noi să ne biruim încercările, să devenim oameni mai buni și să ne întoarcem să trăim în prezența Sa după această viață. Însă nu Se așteaptă să facem aceste lucruri de unii singuri. El ne îndrumă prin rugăciune, prin scripturi și prin profeți. Profet este cineva care a fost chemat de Dumnezeu pentru a oferi îndrumare întregii lumi. De la Avraam și Moise la profeții în viață din prezent, Dumnezeu urmează un tipar legat de faptul de a-Și îndruma copiii prin profeți.

Ce influență au profeții asupra societății?

Deși poruncile lui Dumnezeu nu se schimbă niciodată, lumea în care trăim este în continuă schimbare. Fiecare perioadă a adus cu sine circumstanțe noi și încercări unice. Profeții primesc îndrumare de la Dumnezeu pentru a ajuta oamenii să treacă prin încercări și situații.

În Biblie, profeții au îndemnat oamenii să se pocăiască și au prezis nașterea, moartea și învierea lui Isus Hristos. În prezent, profeții continuă să depună mărturie despre Isus. Ei avertizează și sfătuiesc, de asemenea, toți oamenii în legătură cu subiecte importante.

Învățăturile profetice recente abordează aspecte sociale, cum ar fi căsătoria și relațiile de familie, aspecte practice, cum ar fi educația și responsabilitățile financiare, precum și subiecte spirituale care ne ajută să ne biruim încercările personale și să dobândim mai multă încredere și credință.

Profeți în prezent

Adevăratul test privind cuvintele unui profet este când le punem în practică în viața personală. Cei care aud aceste mesaje spun adesea: „A fost de parcă îmi vorbea mie”. Dumnezeu ne cunoaște cele mai profunde îngrijorări și dorește să ne ajute. Unul dintre modurile în care El Își ajută copiii este prin inspirație dată profeților.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă este unică în lume astăzi, deoarece profeții asigură, cu regularitate, îndrumare divină de la Dumnezeu. Aceste mesaje sunt puse la dispoziția tuturor oamenilor. Actualul profet, președintele Russell M. Nelson, alături de doisprezece apostoli, se adresează lumii de două ori pe an în cadrul unor serii de adunări denumite conferință generală. Cuvintele profetului și apostolilor sunt transmise la nivel internațional și împărtășite online pentru ca toată lumea să se bucure de ele. Profetul și apostolii depun mărturie că Isus este Salvatorul și ne ajută să urmăm exemplul Său.

Pe măsură ce înveți mai multe despre profeți, vei ajunge să înțelegi că Dumnezeu continuă să ne vorbească în prezent, că-L poți urma mai îndeaproape și că poți găsi mai multă fericire dând ascultare sfaturilor profetului. Te invităm să afli mai multe despre Biserica lui Isus întâlnindu-te cu misionarii.

Află despre Biserica restaurată a lui Isus Hristos
Întâlnește-te cu misionarii