Ce sunt templele?

Templele sunt locuri sfinte de preaslăvire în care ne apropiem de Dumnezeu.

Templele sunt, la propriu, casele Domnului. Ele sunt locuri în care persoanele se pot duce să-I facă promisiuni sacre lui Dumnezeu, să simtă Spiritul Său și să scape de agitația vieții de zi cu zi.

De ce au sfinții din zilele din urmă temple?

Templele există de multă vreme. Moise a avut un cort al întâlnirii, Solomon a construit un templu frumos, iar Isus a propovăduit în templul din Ierusalim. În prezent, temple sunt construite în întreaga lume. În cele peste 140 de temple din întreaga lume, membrii credincioși ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă au ocazii de a reflecta în liniște și de a învăța mai mult despre planul fericirii întocmit de Dumnezeu. În temple, cuplurile pot fi căsătorite pentru eternitate, nu doar „până când moartea vă va despărți”. Membrii Bisericii pot, de asemenea, să înfăptuiască botezuri și alte rânduieli pentru cei dragi ai lor care au murit fără să primească aceste binecuvântări.

Ai întrebări despre temple? Să vorbim!
Întâlnește-te cu misionari

Washington D.C. Temple

Concepcion, Chile Temple

Salt Lake City, Utah Temple

Fort Lauderdale, Florida Temple

Bern, Switzerland Temple

Tijuana, Mexico Temple

Paris, France Temple

Laie, Hawaii Temple

Tucson, Arizona Temple

Accra, Ghana Temple

Binecuvântările templului

Deoarece fiecare templu este Casa Domnului, putem simți o apropiere specială de Dumnezeu când ne ducem la templu. Acest sentiment poate oferi speranță când avem încercări și îndrumare când avem nevoie în viața noastră. Templul este, de asemenea, locul în care putem primi cele mai mari binecuvântări pe care Dumnezeu are să ni le ofere, inclusiv ocazia de a trăi pentru totdeauna împreună cu familia noastră, chiar și după ce vom fi murit. Putem, de asemenea, să le slujim și să-i cinstim pe cei dragi ai noștri decedați oferindu-le aceste binecuvântări când acționăm pentru și în folosul lor.

Templele diferă de casele de întruniri

Membrii Bisericii preaslăvesc în case de întruniri din întreaga lume, iar vizitatorii sunt întotdeauna bineveniți să participe. Aceste clădiri pot fi o capelă din cartier sau chiar un spațiu închiriat dintr-o clădire din oraș. În orice situație, aceste case de întruniri sunt locurile în care membrii Bisericii se adună laolaltă cu regularitate pentru adunările de preaslăvire de duminica și pentru activități din timpul săptămânii.

Adu-ți familia la Biserică
Găsește o clădire a Bisericii aproape de tine

Întrebări generale

Oamenii au multe întrebări despre „mormoni” sau, spus într-un mod mult mai respectuos, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Apasă aici pentru a vedea toată lista.

Isus a propovăduit că botezul este necesar pentru a putea intra în împărăția cerului. Dar, ce se întâmplă cu cei care mor fără să fie botezați sau chiar fără să afle despre Isus? Cum pot fi și ei salvați?

Din fericire, Dumnezeu este iubitor și a oferit o cale prin care toată lumea să primească toate binecuvântările Sale – chiar și după moarte. În templu, sunt înfăptuite botezuri și alte rânduieli esențiale pentru și în folosul celor care au murit fără să aibă această ocazie. Apostolul Pavel a vorbit despre botezul pentru cei morți în Biblie (1 Corinteni 15:29), iar membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă continuă în prezent, în temple, aceeași practică.

Iată cum se desfășoară. Sfinții din zilele din urmă își studiază istoria familiei pentru a găsi nume de oameni care au murit fără să fi fost botezați. Ei sunt apoi botezați, în templu, pentru și în folosul acestor strămoși. Această slujire pentru alții este făcută din dragoste și, pentru că viața continuă după moarte, cei care au murit știu despre aceste rânduieli și pot alege dacă le acceptă sau nu.

Familiile sunt esențiale în planul lui Dumnezeu pentru fericirea noastră și căsătoria este menită să dăinuie dincolo de „până când moartea vă va despărți”. În templu, soțul și soția sunt uniți pentru totdeauna. Această ceremonie de căsătorie este numită pecetluire în templu, deoarece cuplul este unit pentru această viață și pentru eternitate. Mireasa și mirele promit să se respecte și să se iubească unul pe altul și își iau angajamentul de a urma învățăturile și exemplul lui Isus. În schimb, li se promite că respectiva căsătorie și familia lor vor dăinui și în viața următoare.

După ce un templu este construit sau renovat, are loc o casă deschisă adresată publicului. În timpul acestei case deschise, toată lumea este binevenită să intre și să facă un tur al templului. Odată dedicat, publicul este în continuare invitat să se bucure de frumoasele terenuri din jur sau de centrul pentru vizitatori, însă intrarea în templu este rezervată membrilor credincioși ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă care doresc să ia parte la ceremonii.

În aceste ceremonii este inclus faptul de a învăța mai mult despre planul lui Dumnezeu pentru fericirea noastră și acela de a face promisiuni solemne de a-L urma pe Isus Hristos. Este important ca toți cei care intră în templu să fie pregătiți să facă aceste jurăminte sacre.

Nu uita, templele sunt diferite față de casele noastre de întruniri din cartier. Sunt mii de case de întruniri locale în întreaga lume unde membrii Bisericii se duc pentru adunările de preaslăvire de duminica. Aceste clădiri sunt, de asemenea, locuri de adunare pentru diverse activități și evenimente care au loc în timpul săptămânii. Toți vizitatorii sunt bineveniți în interiorul acestor case de întruniri și sunt invitați să preaslăvească alături de noi.