Ce sunt templele?

Templele sunt locuri sfinte de preaslăvire în care ne apropiem de Dumnezeu.

Templele sunt, la propriu, casele Domnului. Ele sunt locuri în care persoanele se pot duce să-I facă promisiuni sacre lui Dumnezeu, să simtă Spiritul Său și să scape de agitația vieții de zi cu zi.

De ce au sfinții din zilele din urmă temple?

Templele există de multă vreme. Moise a avut un cort al întâlnirii, Solomon a construit un templu frumos, iar Isus a propovăduit în templul din Ierusalim. În prezent, temple sunt construite în întreaga lume. În cele peste 140 de temple din întreaga lume, membrii credincioși ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă au ocazii de a reflecta în liniște și de a învăța mai mult despre planul fericirii întocmit de Dumnezeu. În temple, cuplurile pot fi căsătorite pentru eternitate, nu doar „până când moartea vă va despărți”. Membrii Bisericii pot, de asemenea, să înfăptuiască botezuri și alte rânduieli pentru cei dragi ai lor care au murit fără să primească aceste binecuvântări.

Ai întrebări despre temple? Să vorbim!
Întâlnește-te cu misionari

Washington D.C. Temple

Concepcion, Chile Temple

Salt Lake City, Utah Temple

Fort Lauderdale, Florida Temple

Bern, Switzerland Temple

Tijuana, Mexico Temple

Paris, France Temple

Laie, Hawaii Temple

Tucson, Arizona Temple

Accra, Ghana Temple

words and things

Binecuvântările templului

Deoarece fiecare templu este Casa Domnului, putem simți o apropiere specială de Dumnezeu când ne ducem la templu. Acest sentiment poate oferi speranță când avem încercări și îndrumare când avem nevoie în viața noastră. Templul este, de asemenea, locul în care putem primi cele mai mari binecuvântări pe care Dumnezeu are să ni le ofere, inclusiv ocazia de a trăi pentru totdeauna împreună cu familia noastră, chiar și după ce vom fi murit. Putem, de asemenea, să le slujim și să-i cinstim pe cei dragi ai noștri decedați oferindu-le aceste binecuvântări când acționăm pentru și în folosul lor.

Templele diferă de casele de întruniri

Membrii Bisericii preaslăvesc în case de întruniri din întreaga lume, iar vizitatorii sunt întotdeauna bineveniți să participe. Aceste clădiri pot fi o capelă din cartier sau chiar un spațiu închiriat dintr-o clădire din oraș. În orice situație, aceste case de întruniri sunt locurile în care membrii Bisericii se adună laolaltă cu regularitate pentru adunările de preaslăvire de duminica și pentru activități din timpul săptămânii.

Adu-ți familia la Biserică
Găsește o clădire a Bisericii aproape de tine

Întrebări generale

Oamenii au multe întrebări despre „mormoni” sau, spus într-un mod mult mai respectuos, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Apasă aici pentru a vedea toată lista.