20 de versete din Biblie pentru a te inspira să-i ajuți pe alții

Faptul de a sluji altora este o caracteristică a creștinismului adevărat. Biblia relatează în detaliu despre slujirea plină de devotament a lui Isus Hristos față de alții și-i încurajează pe ucenicii Săi să facă la fel. Biblia arată, de asemenea, că faptul de a ajuta alți oameni Îi slujește lui Dumnezeu și aduce cu sine binecuvântări.

Vezi cum a slujit Isus altora

El a spălat picioarele ucenicilor Săi

„Apoi a turnat apă într-un lighean, și a început să spele picioarele ucenicilor, și să le șteargă cu ștergarul cu care era încins.” (Ioan 13:5)

El i-a vindecat pe cei bolnavi

„Isus S-a dus apoi în casa lui Petru, și a văzut pe soacra acestuia zăcând în pat, prinsă de friguri. S-a atins de mâna ei, și au lăsat-o frigurile; apoi ea s-a sculat, și a început să-I slujească.” (Matei 8:14-15).

El a înviat morți

„Dar El, după ce i-a scos pe toți afară, a apucat-o de mână, și a strigat cu glas tare: «Fetițo, scoală-te!». Și duhul ei s-a întors în ea, iar fata s-a sculat numaidecât.” (Luca 8:54-55)

El a suferit pentru păcatele noastre

„Apoi S-a depărtat de ei ca la o aruncătură de piatră, a îngenuncheat, și a început să Se roage, zicând: «Tată, dacă voiești, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuși, facă-se nu voia Mea, ci a ta»… A ajuns într-un chin ca de moarte, și a început să Se roage și mai fierbinte; și sudoarea I se făcuse ca niște picături mari de sânge, care cădeau pe pământ.” (Luca 22:41-42, 44).

Din Biblie, aflăm despre multe acte de slujire înfăptuite de Isus Hristos, Salvatorul nostru. El ne-a sfătuit să ne străduim să urmăm exemplul Său perfect ajutându-ne aproapele. Următoarele 20 de versete din Biblie ne inspiră să slujim altora și ne învață cum să facem acest lucru.

 

Biblia ne învață să-i iubim pe ceilalți și să le slujim

1

2

3

4

Slujește familiei tale

5

6

7

Slujește vecinilor tăi

8

9

10

11

Slujește dușmanilor tăi

12

13

14

15

Binecuvântările faptului de a-i ajuta pe alții

16

17

18

19

20

Când ne iubim și ne slujim aproapele, noi trăim potrivit ambelor porunci. Ajutându-i pe copiii preaiubiți ai lui Dumnezeu, ne arătăm dragostea față de El. Slujind familiei noastre, vecinilor și dușmanilor noștri, dragostea noastră față de ei crește. Biblia ne învață cum să slujim altora, cum să-L urmăm pe Isus și cum să găsim bucurie.