Fă parte dintr-o comunitate

Suntem oameni obișnuiți care încearcă să urmeze exemplul lui Isus Hristos. Ne iubim unii pe alții, ne ajutăm unii pe alții și încercăm să urmăm învățăturile lui Isus pe cât de bine putem. Vino alături de noi și simte sentimentul apartenenței și unității.

Vino să preaslăvești alături de noi

Întrebări generale

Oamenii au multe întrebări despre „mormoni” sau, spus într-un mod mult mai respectuos, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Apasă aici pentru a vedea toată lista.

Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă sunt ca toți ceilalți oameni. De fapt, ai putea fi surprins cât de normali pot fi! În viață, au momente bune, momente mai puțin bune și unele așa și așa. Sfinții din zilele din urmă sunt cunoscuți ca fiind oameni fericiți și pașnici, dar acest lucru nu înseamnă că nu au încercări. Toată lumea duce o luptă dificilă în această viață, dar dacă faci tot ce poți pentru a trăi potrivit Evangheliei lui Isus Hristos, poți avea parte de mai multă tărie și pace pentru a birui.

În ceea ce privește stilul de viață, sfinții din zilele din urmă încearcă să-L mențină pe Isus în centrul vieții lor. Crezurile lor despre Salvator și învățăturile Sale le influențează hotărârile de zi cu zi privind modul în care vorbesc, se îmbracă și acționează. De exemplu, ei încearcă să evite să lucreze duminica pentru a se putea duce la Biserică, pentru a putea sluji altora și pentru a petrece timp cu membrii familiei lor. De asemenea, membrii credincioși ai Bisericii nu fumează, nu beau alcool și nu pariază.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă are multe tradiții și obiceiuri culturale care se concentrează asupra familiei. De exemplu, membrii Bisericii își rezervă o seară în fiecare săptămână pentru seara în familie. Alte activități desfășurate de-a lungul săptămânii sunt adunări ale Bisericii, precum cele în care membrii vin cu mâncare de acasă și proiecte de slujire sau grupuri pentru adolescenți. Multe dintre tradițiile noastre sunt cele obișnuite, cum ar fi celebrarea sărbătorilor împreună cu familiile noastre. Altele sunt unice, precum oferirea unei binecuvântări sacre unui bebeluș în timpul adunării de la biserică. Ca familie, ne rugăm împreună, citim din scripturi împreună și, în prima duminică a fiecărei luni, postim împreună timp de 24 de ore.

În fiecare duminică, ne adunăm pentru a cânta imnuri, a auzi predici și a ne învăța unii pe alții despre Salvator. Biserica reprezintă un mod de a ne reîncărca bateriile spirituale și un mod perfect de a-L păstra pe Isus în centrul vieții noastre. Toți vizitatorii sunt bineveniți să participe la adunările noastre creștine și să preaslăvească alături de noi.

Orele adunărilor Bisericii diferă de la o congregație la alta. Însă, poți întotdeauna să te bazezi pe o adunare principală pentru toată lumea, precum și pe o clasă separată organizată în funcție de grupele de vârstă sau de organizații.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă este un loc sigur, în care oamenii pot veni sperând într-o viață mai bună prin intermediul lui Isus Hristos. Biserica oferă instrumente, practici și învățături sacre care te ajută să dezvolți și să menții o relație cu Dumnezeu. Și, pe deasupra, a fi membru al Bisericii înseamnă că aparții unei comunități de oameni cărora le pasă unora de altora.

Da, atât ca familii, cât și ca Biserică. La urma urmei, dacă nașterea și învierea lui Hristos nu merită celebrate, atunci ce merită? Uneori, oamenii ne confundă cu câteva religii creștine care nu țin sărbătorile, dar, fii liniștit, noi le ținem.

Mormon.org Chat is typing...