În ce credem

În calitate de creștini, noi credem în faptul de a învăța tot ce putem despre Isus. Cea mai mare fericire din viață rezultă din faptul de a-L urma pe Salvator. Vei simți dragostea Sa pentru tine pe măsură ce cauți să-I înțelegi viața și învățăturile.

Primește un exemplar gratuit al Cărții lui Mormon
Comandă acum

Întrebări generale

Oamenii au multe întrebări despre „mormoni” sau, spus într-un mod mult mai respectuos, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Apasă aici pentru a vedea toată lista.

Da! Cu siguranță. De fapt, „mormon” este doar o poreclă. Suntem membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Așadar, noi credem că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Salvatorul lumii și că El ne iubește, pe toți, mai mult decât ne putem imagina. Înseamnă acest lucru că avem exact aceleași crezuri ca toate celelalte biserici creștine? Nu. Dar noi cu siguranță ne considerăm ucenici dedicați ai lui Isus Hristos.

Membrii Bisericii lui Isus Hristos aleg să nu bea bere, deoarece noi credem într-un cod inspirat al sănătății care ne încurajează să avem grijă de trupul nostru. Mare parte a acestuia sunt lucruri de bun simț. Fără droguri ilegale. Fără alcool. Fără tutun. Dar, în afară de acestea, spune să nu consumăm cafea sau ceai. Nu știm exact de ce, dar credem că instrucțiunile au venit de la Dumnezeu, așa că încercăm să ne abținem de la aceste substanțe.

Da. Chiar foarte mult. Ea este cuvântul lui Dumnezeu, un volum sacru de scriptură și trebuie citită pentru a avea o viață fericită. Alături de Biblie, noi găsim inspirație și în alte cărți de scriptură care aparțin doar Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Acestea conlucrează pentru a ne învăța adevăruri importante despre Isus Hristos.

Depinde. Templele sunt deschise doar membrilor Bisericii care au lucrat pentru a se pregăti să beneficieze la maximum din experiența lor din templu. Dar, imediat după finalizarea construirii templelor, precum și cu alte ocazii speciale, se organizează case deschise pentru public, astfel încât publicul să poată face un tur în interior. De asemenea, multe temple au centre pentru vizitatori și grădini care sunt deschise tuturor.

Sfânta Treime este un expresie pe care multe religii creștine o folosesc pentru a-I descrie pe Dumnezeu Tatăl, pe Isus Hristos și pe Duhul Sfânt. Sfinții din zilele din urmă cred cu tărie în toți trei, dar nu credem că Ei sunt una și aceeași persoană. Noi credem că Ei sunt una în scop. Scopul Lor este de a ne ajuta să dobândim bucurie adevărată în această viață și în viața de apoi (lucru în care, de asemenea, credem).